• Kunst, concept, vormgeving, interactieve communicatiemiddelen
  • Kunst, concept, vormgeving, interactieve communicatiemiddelen
  • Kunst, concept, vormgeving, interactieve communicatiemiddelen

kunstwerk Geuzenhof

In opdracht van het CBK Rotterdam en de Stichting Ouderenzorg Rotterdam ontwierp ik een kunstwerk voor in de hal van het pas gebouwde Geuzenhof in Den Briel.

55 plussers hebben een heel leven achter de rug. Ze zijn gegroeid door hun ervaringen. Met dit kunstwerk wil ik deze ervaringen terugbrengen naar de essentie, de kernwaarden die het leven het zo mooi maken.

- Liefde
- Familie
- Vriendschap
- Thuis
- Vitaliteit
- Schoonheid
- Passie

Op basis van deze kernwoorden maakte ik tekeningen, of hergebruikte ik oude tekeningen. Hierdoor verschilt de lijnvoering per tekening. De tekeningen werden vervolgens op hoge resolutie ingescand en op de computer verwerkt in een compositie.
Een tweede belangrijke inspiratiebron is de locatie. De enorme verticale wand met unieke lichtinval inspireerde me een vorm te kiezen die naar het licht toegroeit. Hierdoor ontstaat een associatie met een kerkraam welke wordt benadrukt door de halve maan op de top.

Het ontwerp is geprint op vinyl en in delen geplakt achter 6 platen plexiglas van 300 x 150 cm. Het totale oppervlak is 900 x 300 cm.

Op basis van het succes van dit kunstwerk is er concept ontstaan voor een werk dat de identiteit van een organisatie kracht kan bijzetten. Dat kunstwerk heet Horizon. Horizon kan worden ingezet binnen een veranderingstraject, fusie, jubileum of andere mijlpaal van een organisatie.

Lees hier over wat Horizon voor uw organisatie kan betekenen.